Kocaeli Üniversitesi’nden“Cumhuriyetimizin 100.yılı” temalı sergi

Kocaeli Üniversitesi’nden“Cumhuriyetimizin 100.yılı” temalı sergi

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Akademisyenleri, 26 sanatçı akademisyenin yer aldığı bir sergi düzenleyeceklerini açıkladılar.

Rektöre ve fakülte dekanına teşekkürlerini sunan akademisyenler, kendilerine destek veren eski rektörlerini de unutmadı:

“Öncelikle, eski rektörümüz sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü hocamıza görevi boyunca sanata verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Yeni rektörümüz sayın Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk hocamıza yeni görevinde başarılar diler ve Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı sayın Prof. Süreyya TEMEL hocamıza verdikleri destek ve katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ederiz.”

Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” karma sergisi, Cumhuriyetimizin I. yüzyılı dolayısı ile Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçı akademisyenlerinin bu süreç içerisinde gerçekleştirdikleri sanatsal üretimleri içinden seçkilerle birlikte, bu sergi için son dönem çalışmalarını ya da yeni işleri bir araya getiriyor. Küratörlüğünü Doç. Dr. Metin Kar’ın yaptığı bu sergi, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçı akademisyenleri sergisi Türkiye’deki kurumsal karma sergisi olma niteliği taşıyor. “CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI” başlıklı karma sergi, açılışı 17 Mart saat 18:00 de olup, 29 Mart 2023’e kadar Türkan Saylan Kültür Merkezi Galeri A-B’de ziyarete açık olacaktır.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 1992’de kurulan Kocaeli Üniversitesinin sanatla ilişkili ilk akademik birimi, Rektörlüğe bağlı olarak 1993’te Anıtpark Yerleşkesi’nde faaliyete geçirilen “Güzel Sanatlar Bölümü” olmuştur. Güzel Sanatlar Fakültesi 1996’da kurucu dekanımız Prof. Dr. Ünal Demirarslan öncülüğünde kurulmuştur. Kuruluşun ardından, Fakültemizin öncülü sayılabilecek “Güzel Sanatlar Bölümü” lağvedilmiş ve buradaki personel Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesine aktarılmıştır. Bugün ise dekanlığını Prof. Süreyya TEMEL’in yaptığı Güzel Sanatlar Fakültesisin 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren akademik birimleri şu şekilde yapılanmıştır:
Fotoğraf Bölümü, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarım Bölümü, Heykel Bölümü, Müzik Bölümü, Müzikoloji Anabilim Dalı, Performans Anasanat Dalı, Resim Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı, Oyunculuk Anasanat Dalı, Sahne Tasarımı Anasanat Dalı, Seramik Bölümü, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü, Temel Eğitim Bölümlerinden oluşan Lisans eğitiminin yanı sıra Fakültede yürütülen yüksek lisans ve sanatta yeterlik programları şunlardır;
Dramatik Sanatlar Disiplinler arası Yüksek Lisans programı, Heykel Yüksek Lisans programı, Performans Yüksek Lisans programı, Resim Yüksek Lisans programı, Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik programı.

Sergiye katılan sanatçı akademisyenler;
Arş.Gör. Ali Fuat ALTIN, Arş.Gör. Ali YILDIRIM, Doç.Dr. Arzu PARTEN, Öğr.Gör.Aslı Salbaş KUNDAKÇI, Öğr.Gör. Ayfer AYDEMİR, Öğr.Gör. Behiç KILIÇ, Doç.Dr. Ceyhun KONAK, Arş.Gör. Ceyhun TOPÇU, Arş.Gör. Ecem Hatip KİRİŞ, Doç.Dr. Ekin DEVECİ, Doç Dr. Emel GÜRAY, Öğr. Gör.Dr. Hazal AKSOY, Doç.Dr. Hünkar YILMAZ IANIELLO, Doç.Dr.İsmail KESKİN, Öğr.Gör.Dr. İ. Tahir Erdal, Doç.Dr. Metin KAR, Prof. Neslihan KIYAR, Doç.Dr. Osman ODABAŞ, Doç.Dr. Suna Özgür KARAALAN, Arş. Gör. Şaban Aykut HIZLIOK, Doç.Dr. Şeniz KABADAYI, Arş.Gör. Şeref Arda ERBAŞ, Dr.Öğr.Üyesi. Serpil ŞAHİN, Dr.Öğr.Üyesi Yasemin Sarı BAYER, Doç.Dr. Zekeriya ERDİNÇ, Öğr. Gör. Ziya Yekta ÖZKAN.

Son olarak depremle ilgili başsağlığı bildiren akademisyenler açıklamalarını şu cümlelerle bitirdi:

“26 sanatçı akademisyenin yer aldığı bu sergi, sanatçıların son zamanlarda ortaya koydukları yapıtlar hem geçmişe ait bellek hem de geleceğin sanat alt yapısını oluşturacak eserler olması bakımından bu bir aradalık çok önemlidir. Bir arada eserlerimizle diyoruz ki Cumhuriyetimizin 100 yılı kutlu olsun ve ayrıca 6 Şubatta gerçekleşen yıkıcı depremden dolayı ülkemizin başı sağ olsun ve büyük geçmiş olsun.”