Lumnion, aynı risk seviyesinde yüzde 5-7 ciro artışı vaat ediyor

Lumnion, aynı risk seviyesinde yüzde 5-7 ciro artışı vaat ediyor

Sigorta Gündem/Özel Haber

Yaklaşık 20 yıldır finans sektöründe görev yapan Cenk Tabakoğlu, ING Bank genel müdür yardımcılığı ve Unico Sigorta CEO’luğu gibi kurumsal yapılarda üst düzey pozisyonlarda bulunduktan sonra Şubat 2020 itibarıyla Lumnion ailesine katıldı. Tabakoğlu, Türkiye’den küresel bir InsurTech çıkarma hedefiyle çalıştıklarını ifade ediyor. 

Lumnion, 2017 yılında kurulmuş genç bir şirket. Teknoloji ve iş yönetimi konusunda uzman ve deneyimli bir ekiple çalıştıklarını vurgulayan Cenk Tabakoğlu, “Sigorta sektörüne yönelik özellikle yapay zeka ve makine öğrenmesi tabanlı çözümler geliştiriyoruz. Son dönemde hayat dışı sigorta fiyatlaması platformumuzla öne çıkıyoruz. Dünyada bir örneği daha olmayan platformumuzla özellikle kasko, trafik, konut sigortaları gibi bireysel müşteriye de satılan ve veri derinliği daha yüksek olan ürünlerin fiyatlamasında yüzde 5-7 civarı iyileştirme sağlayabiliyoruz. Lumnion şimdiden dünyanın önde gelen sigorta teknolojileri buluşması olan ITC Connect Global ve yine Avrupa’nın en önemli dijital sigortacılık buluşması olan DIA’da boy gösterebilen ilk ve tek Türk şirketi olarak ses getirmiş durumda” diyor.

2020 ciro hedefi 2 milyon TL

Şu anda 13 kişiden oluşan ve günden güne büyüyen ekibe sahip olan Lumnion, Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketleriyle çalışıyor. Yurtdışında danışmanlık hizmeti verdiği şirketler de var. Şirketin 2020 ciro hedefi 2 milyon TL.
Cenk Tabakoğlu, “Lumnion hangi sorunlara çözüm getiriyor, nasıl bir fark ortaya koydu” sorusunu şöyle yanıtlıyor: “Girişimimiz özellikle sigorta fiyatlama alanında yıllardır kullanılan GLM tabanlı algoritmalar ve bunları kullanan platformların günümüz ihtiyaçlarına cevap verememesi sorununa odaklanıyor. Yapay zeka kullanan platformumuz tüm makine öğrenmesi algoritmalarını çalıştırabiliyor ve bunların sonuçlarını şeffaf ve anlaşılabilir şekilde gösterebiliyor. Lumnion’un dış veri ve algoritma destekli davranışsal optimizasyon modülü sayesinde fiyatları çok daha doğru tespit ederek kişiye göre özelleştirmek mümkün. Bu sayede şirketler, gelirlerini aynı risk seviyesinde yüzde 5-7 artırabiliyor.”

İTÜ ÇEKİRDEK INSURTECH PROGRAMIYLA YURTDIŞINDAN MÜŞTERİ BULDU

İTÜ Çekirdek InsurTech programına kabul edilen Lumnion, bu sayede İTÜ ARI Teknokent bünyesindeki İTÜ Magnet’te faaliyet göstermeye başladı ve birçok teşvikten yararlanır hale geldi. Cenk Tabakoğlu, “InsurTech programında özellikle yatırımcılarla iletişim kurma ve yine ilk yabancı müşteriyi edinme konularında destek aldık. Sigorta sektörüne odaklanmış bir program olmasının bizim açımızdan çok olumlu sonuçları oldu. InsurTech programı sayesinde birçok sigorta şirketiyle iletişime geçme ve tanışma şansı bulduk” diyor.
Bu arada Lumnion, İTÜ Çekirdek’in Big Bang sürecine de dahil oldu ve 2020’nin iyi 20 girişiminden biri seçildi. Şirketin bu sayede ilk yatırımını alması bekleniyor.

YORUMLAR YAZ
  • Aktüerya Önemlidir !3 yıl önce
  • Sn. Tabakoğlu Unico Sigorta Genel Müdürü Görevini yürütürken, Aktüerler Derneği toplantısında, aktüerlere saygısızlık yaparak IBNR’a inanmıyorum diyen birisiyken, bugün risk primi hesaplamasına destek veren bir oluşumun içinde olması gözlerimi yaşarttı !! 😁Trafikte IBNR hesaplamayı unutmayın sn Tabakoğlu 😁